הבעיה מוכרת ושכיחה, בעיות בתפקוד המיני הולכות ונעשות יותר ויותר מצויות. הן כתוצאה מעלייה באורך החיים והן כתוצאה מניהול אורח חיים מערבי, הכולל תזונת "ג'אנק פוד" וחוסר פעילות גופנית. שהם אחד מהגורמים לאין אונות ולירידה בתפקוד המיני. אולם, בעיה ופתרונה לצידה! – קיים כיום בשוק היצע גדול של תרופות לאין אונות.
מה גורם לאין אונות?
לפני שנדון על פתרונות לאין אונות, נדבר על הגורמים לבעיה, ומה אומרים על אין אונות שירותי בריאות: בעיה של אין אונות יכולה להיגרם כתוצאה מבעיה נפשית, בעיה פיזית – גופנית או כתוצאה ממחלת רקע. בעיית אין אונות יכולה להיווצר כתוצאה מבעיות אנטומיות המשפיעות על רקמות הפין (פחות שכיח), כתוצאה מבעיות הורמונאליות, מחלות במערכת העצבים או מחלות הפוגעות בזרימת הדם.
אין אונות כתוצאה ממחלה
בין המחלות המהוות סיכון לבעיות זקפה ואין אונות, ניתן למנות את המחלות הבאות: טרשת עורקים (פוגעת בכלי הדם), טרשת נפוצה (פוגעת במערכת העצבים), רמה נמוכה של הורמון הטסטוסטרון, עקמת הפין, יתר לחץ דם, פרקינסון, פעילות יתר או תת פעילות של בלוטת התריס, סוכרת, פגיעה בחוט השדרה, גידול במערכת העצבים ואירוע מוחי.
תרופות הגורמות לאין אונות
ישנם גם תרופות הגורמות לבעיות אין אונות. בין התרופות ניתן למנות תרופות לטיפול ביתר לחץ דם, תרופות לטיפול בכולוסטרול גבוה, תרופות נוגדות דיכאון או תרופות שונות לטיפול בבעיות נפשיות שונות.
רקע נפשי הגורם לאין אונות
בין הבעיות הגורמות לאין אונות קיימות גם בעיות נפשיות או חרדות. זה יכול להיות אפילו חרדה מהתחלה חדשה של מערכת יחסים, או מישהו שנפגע מינית בעבר, ואף מצבי דיכאון או חרדה קשים. ניהול אורח חיים לקוי, כמו עישון יתר, השמנת יתר וחוסר פעילות גופנית עומדים בראש רשימת הגורמים לבעיות אין אונות ובעיות רבות נוספות.
הגיע הזמן לשפר את היחסים!
הגיע הזמן שלא תיכנס ללחץ לפני נסיעה לטיול עם עם החברה. גם אם אתה מבוגר וגם אם אתה סובל ממחלות שונות, זה לא אומר שאסור לכם ליהנות מיחסי מין תקינים ובריאים. תרופות לאין אונות עוזרות גם במקרים שבהם אתה חווה זקפה מלאה אך מאבד אותה מיד אחרי החדירה או מעט לפני. תרופות לאין אונות יכולות לסייע גם במקרים של הפרעות בזקפה עקב פגיעה במערכת העצבים, וכן הפרעות זקפה שנוצרו עקב נטילת תרופות שונות (המהוות כרבע מתוך גורמי בעיות הזקפה). גם אם הן נוצרו כתוצאה מנטילת תרופה קבועה או זמנית וכמעט בכל גיל.
דוגמאות לתרופות המשפיעות לרעה על התפקוד המיני: תרופות למחלות לב ויתר לחץ דם (משפיעות על זרימת הדם) כדורי הרגעה שונים, תרופות לבעיות במערכת העיכול (צרבות) תרופות הרזיה ועוד.
דרכי הטיפול לאין אונות
לעיתים, כשהרקע לבעיה היא תרופה מסוימת, או שיש אפילו חשד כזה, הפתרון לאין אונות יהיה החלפת התרופה בתרופה אחרת המיועדת לבעיה דומה, אך כל החלטה בעניין צריכה להתקבל אך ורק על ידי רופא מוסמך. אנשים רבים חווים במהלך החיים פעם אחת או יותר של הפרעות זקפה, בעבר היה הטיפול בבעיה זו מורכב – הטיפולים העיקריים היו פולשניים ולא ניתן היה לנסות את יעילותם על החולה ספציפית, או לבדוק אם הבעיה נפשית או פיזיולוגית.
כיום – בעיקר בעשרים השנים האחרונות, פותחו תרופות שונות הניתנות דרך הפה, כגון גלולות. העיקריות והנפוצות שבהן הן לויטרהסיאליס וויאגרה. הגלולות מסייעות הן במתן פתרון לבעיית אין אונות והן לאבחון. רופאים רבים ממליצים לפציינט על נטילת תרופה לאין אונות לזמן קצר, ובוחנים את ההשפעה לאחר שהפציינט הפסיק את לקיחת הכדור. אם הבעיה נפתרה סימן שמדובר בחרדת ביצוע וכדו'.