מה זה סיאליס? סיאליס הנו תרופה לטיפול בבעיות זקפה. היא מגבירה את זרימת הדם לאיבר המין וכך גורמת להשגת זקפה טובה. כמובן שהיא פועלת רק בתגובה לגירוי מיני. ישנם תרופות לאין אונות הניתנות גם לסובלים מבעיות לחץ דם.
מה זה סיאליס גנרי? סיאליס גנרי מוכר בשם טאדם, הוא עושה את אותה הפעולה של הסיאליס ופועל באותם חומרים, ההבדל הוא רק בשם. כמו שקונים שעון יקר של חברה שוויצרית, ומשלמים ביוקר בגלל השם של החברה. ניתן לקנות שעון שעושה את אותן פעולות ומכיל את אותן אפליקציות במחיר זול בהרבה מאשר החברה השוויצרית.
אמנם בשוק התרופות קיים הבדל. כדי לעודד המצאת תרופות חדשות, הדורשות השקעת הון עתק ומשאבים רבים, מעניק החוק הבינלאומי חסינות לחברה המקורית בפני פיתוח תרופה גנרית. התרופה המקורית נרשמת כפטנט, למשך כעשרים שנה, וכך, בשנים אלו נהנית החברה המייצרת מבלעדיות בשוק ויכולה לכסות את ההשקעה.
הקורונה והזקפה
גם כעת בזמן נגיף הקורונה, אנשים ממשיכים לחיות את חייהם, ובעיות הזקפה שהרבה מן הגברים סובלים מהם, לא ברחו לשום מקום. להיפך בזמנים של מתח וחרדה הבעיה מחמירה שבעתיים, ומה שמעסיק כעת את הצורכים של התרופות היא השאלה מהי השפעת הקורונה על מחיר סיאליס גנרי.
הריפוי של הקורונה
לאחרונה גילו מדענים כי ישנה תרופה שמועילה לאיידס (HIV) בשם קלטרה, והיא יכולה גם להועיל למגר את נגיף הקורונה. בישראל התרופה מוגנת כפטנט עד שנת 2024, וכעת עולה השאלה האם החברה שייצרה את התרופה המקורית יכולה לעמוד בביקוש העצום שיהיה כעת לתרופה – לאור הממצאים שגילו את יעילותה לקורונה.
המדינה העריכה כי התשובה לשאלה היא שלילית, ולכן התירה – בהסתמך על חוות דעת משפטיות – לייבא תרופת קלטרה גנרית מהודו – ששם התרופה האיננבטית (המקורית) כבר יצאה מתקופת הפטנט.
המאמצים לגילוי תרופות העשויות להקל או לרפא קורונה, הינם חוצי מדינות ומעבדות ברחבי העולם. בין התרופות הועלה גם שמה של תרופה לטיפול באין אונות כתרופה לקורונה, ומכאן השאלה מהי השפעת הקורונה על מחיר סיאליס גנרי?
יפן היא שחקן נוסף הנוטל חלק מרכזי במחקר ופיתוח של תרופות למיגור נגיף הקורונה. לאחרונה אף דיברו על תרופה היעילה לטיפול בשפעת כמועילה אף היא לטיפול בקורונה. כל שמועה כזאת או אחרת בנוגע ליעילות של תרופה מסוימת לטיפול בקורונה גורמת לעלייה במניות החברה ולעלייה במחיר התרופה שבסופו של דבר מוטלת על הצרכן הסופי שבא לרכוש תרופה בבית המרקחת. ייתכן מאוד שמכאן המקור המגמתי לשמועות לא מבוססות המופצות השכם והערב ברחבי האינטרנט.
מידע אמין לגבי יעילות של תרופות מסוימות הוא רק מידע שמקורו במשרד הבריאות. משרד הבריאות אישר לאחרונה שימוש בשמונה תרופות ניסיוניות כיעילות נגד נגיף הקורונה. בין התרופות האלו ישנם תרופות הניתנות לטיפול ב-HIV (איידס), וכן תרופות שניתנו בעבר כנגד נגיף האבולה. תרופה נוספת היא תרופה לחולי שפעת חמורים המלווים בסיבוכי המחלה. התרופה מעכבת ייצור של חלבון מסוים המסייע בשכפול של נגיפים.
הסיאליס כאמור, הוא תרופה המשמשת לטיפול בבעיות זקפה (אימפוטנציה) וניתנת לפעמים גם לטיפול בגידול שפיר בערמונית, ולעיתים נדירות גם כטיפול ביתר לחץ דם. במינון הגבוה שלה וכן במינון הבינוני היא יכולה להשפיע עד 36 שעות, ומתחילה להשפיע כחצי שעה אחרי נטילת התרופה, אבל רק במענה לגירוי מיני. היא מגבירה את זרימת הדם לפין ומגיעה בצורת טבליות. יש לה תופעות לוואי לא נפוצות, אך חשוב לשים לב אליהן ולדווח לרופא. לאור המאמר, לא נראה שהשפעת הקורונה על מחיר סיאליס גנרי היא משמעותית.